KEMON Slovenija   K-NOW izobraževanje analiza-las-trikoloska-kamera Kisikova terapija v salonih ACTYVA trimuzijat logo  facebook icon

Yo color system

YO COLOR SYSTEM

Natisni

LEPOTA: OD OBLIKE DO BISTVA

ycs 1Kar nekaj časa že povezujemo lepoto in dobro počutje z naravnim.

To pa ni vedno držalo: dolgo je veljalo, da je lepota le vprašanje videza; če si želel spremeniti telo in se prilagoditi uveljavljenim lepotnim standardom, je bilo treba potrpeti in se marsičemu odpovedati.

Ampak odkar se je v naš pogled na lepoto prikradlo zdravje, smo začeli dajati vedno večji pomen udobju, dobremu počutju, uravnoteženosti in našemu zdravstvenemu stanju: urediti se ni več le vprašanje, kako izgledamo, temveč predvsem kako se počutimo.

Ta vidik je v lepotno industrijo prinesel pravo revolucijo čutov: lepotni rituali so morali postati prijetna, zadovoljujoča in holistična izkušnja, ki ne sme zanemariti koncepta dobrega počutja.

Izdelki so se spremenili, njihova uporaba se je preoblikovala v rituale, nekateri estetski kanoni so za vedno izginili, povsod so zrasli spa centri. Vendar nekateri lepotni tretmaji, ki veljajo za neprijetne, so še vedno prisotni na trgu.

 

ycs 2

 

Barvanje, ki še vedno zajema 40%* frizerskih storitev, je ena od teh storitev.

66%** žensk namreč meni, da je barvanje “neprijetno”.

Zato bi bilo prav, da se revolucijo dobrega počutja prenese tudi v svet barvanja, ki mora postati dogodek, ki ga stranke z veseljem pričakujejo, ne pa bojijo.
Neprijetno in neizogibno barvanje mora postati prijetno in sproščujoče.

To je nujno, da zaščitimo in ohranimo samo storitev in da zares poskrbimo za zdrav je in lepoto žensk.

*podatki se nanašajo na profesionalne frizerske storitve na svetovni ravni, leta 2017, vir Kline.
**interna anketa, ki jo je opravil Kemon na več kot 30 ženskah, ki si barvajo lase.

 

YO COLOR SYSTEM

HAIR COLOR PLEASURE

Tudi barvanje je končno postalo del dobrega počutja in nežno lepotno razvajanje.

Brez amonijaka, prvi obogaten z izvlečkom jogurta in blagodejnimi in bio zdravilnimi rastlinami. Yo Color System predstavlja nov pogled na barvanje: barva je izjemno prijetna, ne hlapi, ne draži kože, ima bogato kremasto teksturo, ki je mehka kot jogurt in prijetna za nanašanje in na koži.

 

ycs 3

Tudi barvanje je končno postalo del dobrega počutja in nežno lepotno razvajanje.
Yo Color System je brez amonijaka, obogaten z bio in blagodejnimi zdravilnimi rastlinami. Mehka krema na osnovi jogurta, prijetna za nanašanje in na koži. Naravna nega za zdrave lase in intenziven ter obstojen lesk. 
 

KLJUČNA SESTAVINA

Velian Complex
Na umbrijskih gričih v bližini naše tovarne smo leta 2006 ekološkemu kmetijstvu namenili 20 hektarjev zemlje in v “laboratoriju na prostem” začeli z dolgoletnim in intenzivnim eksperimentiranjem z rastlinami. Raziskave, ki še danes potekajo, so prinesle izjemne rezultate.
Po izčrpnih študijah smo izbrali 4 rastline z mehčalnimi in blagodejnimi lastnostmi.
Rastline so avtohtone, preproste in odporne, ne potrebujejo veliko vode. Pridelane so v našem Kemon Open Lab po načelih ekološkega kmetijstva.

velian-complex-logoVelian Complex sestavljajo:
Velecvetni lučnik (Verbascum densiflorum): z blagodejnimi lastnostmi
Laški smilj (Helichrysum italicum): s pomirjujočimi in osvežujočimi lastnostmi
Lan (Linum usitatissimum): z zaščitnimi in mehčalnimi lastnostmi
Barvilna pasja kamilica (Anthemis tinctoria): z antioksidativnimi lastnostmi

Nastala je patentirana mešanica rastlinskih izvlečkov, ki je plod dolgoletnih znanstvenih raziskav, ki jih je Kemon opravil v sodelovanju z Vivacell Biotechnology (Genzlingen, Nemčija) in Univerzo iz Ferrare.

PATENT

Opravljene študije so pokazale, da ima »posebna mešanica izvlečkov velecvetnega lučnika, laškega smilja, lana in barvilne pasje kamilice, pridelanih z ekološkim kmetijstvom v našem Kemon Open Lab, izjemne protivnetne, antibakterijske in antioksidante lastnosti« in da ima patentirana mešanica Velian Complex pomemben sinergičen učinek, z boljšimi rezultati, kot jih ima skupek posameznih izvlečkov.

 
Od leve proti desni, posušene zdravilne rastline, ki sestavljajo Velian Complex: velecvetni lučnik, lanena semena, barvilna pasja kamilica, laški smilj
ycs 4 ycs 5

Jogurtov izvleček

Jogurt nastane iz razkrajanja mleka, ki ga napadejo mlečnokislinske bakterije seva Lactobacillus, potrebni pa so še ustrezni pogoji, kot je temperatura okoli 40°C in stresanje oziroma mešanje.
Odkrili so ga najverjetneje po naključju. Bližnjevzhodna nomadska ljudstva so pred 4000 leti ugotovila, da se mleko, ki so ga hranili v živalskih bisagah (ki so bile okužene z laktobacili) in prenašali na hrbtih kamel (z nenehnim tresenjem) pod vročim soncem (temperature se v teh krajih povzpnejo do 40°C in več) pokvari, vendar ostane užitno.
Prvi ga je opisal Plinij starejši (l. 100), ki je pisal o navadi teh ljudstev, da »kisajo mleko na prijeten način«.
Ime so mu dali Turki in izhaja iz »yogurmak« = »mešati«. V prvem tisočletju našega štetja so ga dejansko začeli uporabljati v medicinske namene in lepotne nege ter opisali nekatere koristi, ki jih ima tako za prebavo kot za kožo: kot čistilo, lepotni losjon in proti opeklinam.

Koristi

Jogurt je danes vključen v katalog FAO in velja za super živilo zaradi svojih neštetih koristnih lastnosti in prehranske moči: olajša absorpcijo številnih vitaminov in kalcija, bogati črevesno bakterijsko floro in tako preprečuje težave prebavnega trakta in
povečuje imunost (tudi zato ga imeneujejo “naravni antibiotik”).

Uporaba jogurta v kozmetiki je manj poznana, čeprav sega daleč v preteklost.
Sestavine tega pomembnega hranila delujejo na lase in lasišče na različne načine:

Lipidi: imajo mehčalno funkcijo, blagodejno vplivajo na kožo in lase ter jim podarjajo sijaj
Probiotiki: poskrbijo za zdravo bakterijsko floro lasišča in naravno ravnovesje
Proteini: lase med tretmajem hranijo in ščitijo, obnavljajo in krepijo

ycs 6 ycs 7

TRIJE IZDELKI, KI DELUJEJO V SINERGIJI

Barvanje las, ki temelji na dobrem počutju, ne sme zanemariti zdravja las.
Zato Yo Color System sestavljajo trije različni izdelki z različnimi pH vrednostmi, ki pa delujejo v sinergiji in harmoniji.

Trije izdelki, NaYo, Yo Green in Yo Cond so namenjeni različnim potrebam barvanih las. Nanaša se jih lokalno, pri korenu, po dolžini in na konice.

Zdrav in negovan las bo imel izjemno intenzivno, sijočo in obstojno barvo.

Rezultat

 • ZDRAVA POVRHNJICA
 • VEČJI SIJAJ
 • OBSTOJNEJŠA BARVA
 • ENAKOMERNEJŠA BARVA

NAYO

Pobarva naravni narastek
bazičen pH

Odlično prekrije naravni narastek.
Formula je zelo nežna in koža jo zelo
dobro prenaša.

YO GREEN

Tonalizira barvo po dolžinah do konic
nevtralen pH

Povrne ton in lesk tudi na poroznih laseh,
neguje in obnavlja

YO COND

Vzdržuje in podaljša obstojnost barve od korenov do konic
kisel PH

Poudari odtenek in neguje lase, ki postanejo sijoči in svileni,
neguje in obnavlja

ycs 8YO COLOR SYSTEM NA FRIZERSEM CENIKU

Yo Color System je sistem za barvanje las, ki v salon in barvanje prinaša koncept dobrega počutja.

Lastnosti formule (ne hlapi, ne draži, mehka kremasta in oprijemajoča tekstura), trije izdelki, ki se dopolnjujejo in so namenjeni barvanju las pri korenu in po dolžini, kot tudi masiranje rok z Yo Hand Cream omogočajo, da se v salonu ponudi storitev barvanja, ki je drugačna tiste, ki smo jo vajeni.

V nadaljevanju so predstavljeni nekateri napotki, kako najbolje ovrednotiti ta sistem in kako ga ponuditi strankam preko različnih storitev in enostavnega in privlačnega cenika

Multisenzorni ritual barvanja las

Poskrbite, da postane barvanje redni ritual dobrega počutja s pomočjo masaže rok z Yo Hand Cream in gestami dobrega počutja, ki so vezane na trženje linije.3-fazni sistem Yo Color System ponuja možnost, da opravite lepotno storitev in poskrbite za popolno dobro počutje. Medtem ko barva deluje, se izvedejo manjši tretmaji, ki poskrbijo za dobro počutje in sprostitev.

Barva se dobro oprijema, je mehka in prijetna. V dveh ali treh korakih (celotna trilogija ali samo eden od izdelkov za dolžine, kombiniran z NaYo) poskrbite za kožo in strukturo las. Rezultati bodo sijoči in obstojni.

Barva z jogurtom, do 70% naravnega izvora

Ovrednotite lastnosti formule izdelka, še posebej če zelo koristijo koži in lasem.
To je najlažji način, da se bo ta storitev razlikovala od ostalih in da ji takoj dodate vrednost. Zaradi jogurtove osnove in visoke vsebnosti naravnih sestavin bo barvanje z NaYo postala skrbna in premišljena storitev, z veliko dodano vrednostjo.

Infuzija barve

Yo Green je izdelek, ki se ga nanaša na način, ki je zelo podoben konceptu infuzije:
s tem postopkom se blond ali barvani lasje namočijo v tekočo in mehko zmes izdelka, ki obnavlja odtenek in lesk, kot tudi strukturo in sijaj las ter omogoča lažje česanje: lasje se prepojijo z barvo in energijo, barva postane lepša, izrazitejša
in obstojnejša.

Regeneracija barve

Yo Cond je barvni regenerator, ki barvanim lasem povrne odsev v pičlih 3 minutah.
Lasje, od korenov do konic, izgledajo, »kot da so bili pravkar pobarvani«; idealen za takojšnje niansiranje katerekoli blond barve. Nepogrešljiv pri ohranjanju živahnih in intenzivnih odsevov med dvema barvanjema.

RITUAL V SALONU

Dobro počutje in uživanje v tretmaju z Yo Color System se ne zaključi z nanosom in delovanjem izdelkov.

Z ekskluzivno kremo Yo Hand Cream se čas, ko barva deluje, spremeni v trenutek dobrega počutja in sprostitve.

ycs 9 ycs 10
Masaža rok z Yo Hand Cream

Ekskluzivna krema Yo Hand Cream, obogatena z jogurtovim izvlečkom in Velian Complexom, je bila posebej izdelana za zagotavljanje vlage in mehkobe. Hitro se vpija in ne masti. Koža postane mehka in žametna.

Tehnika nanašanja in masaže s kremo je namenjena personalizirani in visoko profesionalni storitvi ter pripomore k boljši učinkovitosti kreme za roke Yo Hand Cream. Ustvarjena pa je bila tudi zato, da lahko strankam ponudite prijetno doživetje dobrega počutja med samim delovanjem barve.
ycs 11 ycs 12

Tehnika masaže rok

Nanesite za 1 oreh kreme Yo Hand Cream na hrbtno stran roke in jo z nežno masažo vtrite po vsej površini.

1. pritiski na hrbtni strani roke

Postavite oba palca na hrbtno stran roke in s
pritiskom zdrsnite od členkov proti zapestju.

tehnika1

2. krožni gibi

Strankina dlan naj bo dobro razprta. S krožnimi gibi in s srednje močnim pritiskom zmasirajte
prste. Obdelajte vsak prst posebej. Začnite z mezincem in končajte s palcem.

 tehnika2

3. gladenje prstov

Vsak prst zgladite s srednje močnim pritiskom, od členkov do konic.

 tehnika3

4. masaža zapestja

Obrnite roko in začnite masirati notranjo stran dlani.
S krožnimi gibi palcev globoko zmasirajte celo področje.
Z blazinicami energično pritiskajte, predvsem na debelejših področjih, kot na primer pod palcem.

 tehnika4

5. masaža podlahti

Oprimite zapestje z obema rokama, palce držite zravnane in enega poleg drugega,
postavljeni naj bodo na notranji strani roke. Izvedite tri pritiske z obema palcema
na treh točkah: na koncu zapestja, na sredini podlahti in na podlahti.

 tehnika5

6. vlečenje prstov

Ponovno obrnite roko in vsak prst posebej stisnite med kazalec in sredinec in potegnite navzven.
Nežno povlecite vsak prst, od korena do konice.
Ta korak bo pomagal sprostiti negativno energijo.

 tehnika6

7. kroženje z zapestjem

Prepletite vaše prste s strankinimi, z drugo roko primite zapestje in krožite z roko, najprej v smeri
urinega kazalca in nato v nasprotni smeri urinega kazalca (3 - 6 krat).

 tehnika7
   

NAYO

Natisni

nayo 1

IZDELEK

Nežna obstojna barva s kremasto teksturo, brez amonijaka in dišav. Odlično prekriva sive lase in zagotavlja intenzivne in sijoče barve.

Vsebuje do 70% sestavin naravnega izvora: vrednost, izračunana v skladu s standardom ISO 16128 glede na mešanico NaYo in NaYo Cream Activator.

Vse serije barv so na voljo v formatu 50 ml, serija naravnih tudi v formatu 100 ml.

Rezultat

 • ENOSTAVEN IN HITER NANOS
 • ODLIČNI REZULTATI
 • 100 % PREKRIVA SIVE LASE
 • POSVETLI DO 4/5 TONOV S POMOČJO SPECIALNIH BLOND
 • POPOLNOMA ENAKOMEREN ODTENEK
 • IZJEMNO OBSTOJNA BARVA
 • PERSONALIZIRANA STORITEV Z ODTENKI, KI SE MED SEBOJ MEŠAJO
nayo 2 nayo 3

AKTIVATOR

Kaj je?

NaYo Cream Activator je aktivacijska krema, ki deluje v sinergiji z NaYo.
Nepogrešljiv sestavni del postopka, ki zagotavlja izjemno barvo.

NaYo Cream Activator, v 25 ml vrečki, je namenjen personaliziranim storitvam, ki jih izvedete pred stranko in omogoča praktično in hitro mešanje, za katerega ne potrebujete pripomočkov, kot je tehtnica ali dozator. nayo 4

NaYo Cream Activator, v 1000 ml steklenički, v kombinaciji z NaYo Fastation, omogoča takojšnje natančno doziranje izdelka. Premično vrteče se stojalo je zasnovano tako, da so 4 stekleničke z glavo navzdol pripravljene za hitro in enostavno doziranje tudi s pomočjo v kompletu priložene elektronske tehtnice.

Steklenička top down za lažjo porazdelitev aktivacijske kreme.

Merilna lestvica prikazuje količino izdelka, ki je na voljo.

Zamašek flip top omogoča natančno doziranje in preprečuje uhajanje izdelka.

Ergonomsko oblikovana steklenička za lažji oprijem.

nayo 5

SPEKTER NIANS

89 nians, ki se lahko med seboj mešajo in so razdeljene v 25 barvnih serij.

Popoln izbor za prekrivno, bogato in živahno barvo.

nayo 6
   

YO GREEN

Natisni

yogreen 1

IZDELEK

Barva ton na ton v kremastem gelu z nevtralnim pH, v 60 ml tubi.

Povrne ton in lesk na kozmetično obdelanih laseh, poveča obstojnost in sijaj barve las. Nežna barva, ki neguje in ne dodatno poškoduje strukture las.

Vsebuje do 84% sestavin naravnega izvora: vrednost, izračunana v skladu z ISO standardom 16128 glede na mešanico barve Yo Green in Yo Green Activator 6,5 vol.

Rezultat

 • TONALIZIRA BLOND LASE
 • POVRNE PRAVI ODTENEK IN LESK
 • IZJEMEN SIJAJ
 • NEVTRALEN pH
 • DELUJE NEŽNO IN NE POŠKODUJE STRUKTURE LAS
yogreen 2

AKTIVATOR

Kaj je

Yo Green Activator, v 1000 ml embalaži, je aktivacijska krema, ki deluje v sinergiji z Yo Green.
Nepogrešljiv sestavni del postopka, ki daje optimalne rezultate barvanja.

yogreen 3

SPEKTER NIANS

36 nians, ki se med seboj lahko mešajo in so razdeljene v 12 barvnih serij
Popoln izbor za intenzivne, sijoče in obstojne barve

yogreen 4
   

YO COND

Natisni

yocond 1

IZDELEK

Barvni regenerator s kislim pH, ki v enem koraku niansira in neguje lase ter zapre lasno povrhnjico. Poudari nianso in lasem podari sijaj in živahno barvo.

Nianse so na voljo v 150 ml ali 750 ml steklenički.

Vsebuje 86% sestavin naravnega izvora: vrednost, izračunana v skladu z ISO standardom 16128.

Rezultat

 • DELUJE V 3 MINUTAH
 • ENOSTAVNA UPORABA
 • NE NALAGA BARVE PRI REDNI UPORABI
 • NEŽEN DO LAS
 • ENOSTAVNO SE ODSTRANI
 • ZA VSE VRSTE LAS
 • POUDARI BLEŠČEČ SIJAJ

UPORABA

Povprečna količina uporabe izdelka je 30 ml.
Po šamponiranju si nadenite zaščitne rokavice in s pomočjo glavnika enakomerno porazdelite izdelek. Uporabite Yo Cond vsake 3/5 pranj.
Delovanje: 3 minute. Delovanje na naravnih laseh lahko traja od 3 do 10 minut, glede na poroznost las in kako intenzivno nianso želimo doseči. Po pretečenem času delovanja izdelek vtrite in dobro izperite.

Specialne serije

Nevtralen regenerator (ista osnova kot Yo Cond, brez pigmenta), ki v pičlih 3 minutah lasem podari sijaj, jih neguje in zaščiti.
Uporabite ga po vsakem šamponiranju kot običajni regenerator. Pustite delovati 3 minute in skrbno izperite.

SPEKTER NIANS

13 nians, ki se med seboj mešajo in so namenjene vsem leskom.

yocond 2