KEMON Slovenija   K-NOW izobraževanje analiza-las-trikoloska-kamera Kisikova terapija v salonih ACTYVA trimuzijat logo  facebook icon

Linije ACTYVA

logo actyva-nutrizione logo actyva-disciplina logo actyva-colore brillante logo actyva-volume corposita logo actyva-nuova fibra logo actyva-specifici logo actyva-p factor logo actyva-o2 logo actyva-linfa solare logo actyva-belessere logo actyva-kerafibra

Actyva P-FACTOR

Natisni

P FACTOR SYSTEM

PREVENTIVA IN TRETMA PROTI IZPADANJU STA MOGOČA

Sprememba življenjskih navad, stres, napor, agresivni okolijski dejavniki ter hormonske in metabolne težave so v zadnjih letih povzročile vedno večje število ljudi, ki trpi zaradi izpadanja las.
Plešavost (alopecia androgenetica) je najpogostejši pojav, zaradi katerega trpi približno 80 % moških in 50 % žensk. Zanjo je značilna progresivna miniaturizacija lasnih mešičkov, do katere pride zaradi delovanja androgenih hormonov pri občutljivejših posameznikih. Ta občutljivost je odvisna predvsem od encima 5-a reduktaza, ki testosteron spreminja v svoj najmočnejši derivat: dihidrotestosteron (DHT). Ko so stopnje DHT visoke, začnejo mešički proizvajati vedno svetlejše in tanjše lase, dokler lasje ne postanejo popolnoma tanki.
Posegi proti plešavosti so torej osnovani na inhibiciji encima 5-a reduktaza.
Povečano izpadanje las (telogen effluvium) pomeni obilno izgubo las v fazi počitka (faza telogen). Ta pojav je značilen predvsem za ženske, vzroki pa so lahko številni: akutni ali kronični stres; bolezni, kirurški posegi in farmakološko zdravljenje; hormonska neravnovesja in nosečnost; shujševalne diete, prehranska neravnovesja in anomalije lasišča, kot na primer seboreja ali prhljaj.
Zdravi se z učinkovinami, ki spodbujajo ponovitev faze rasti las, hkrati pa odpravljajo vzrok, ki je motnjo povzročil.
Odgovor ACTYVA za kozmetično nego teh anomalij je P FACTOR: gre za prvi sistem, ki vsebuje tri faze za čiščenje, regeneracijo in preventivno pomoč proti izpadanju las, pri čemer se bori proti škodljivim učinkom prostih radikalov in ohranja lase zdrave.

kemon-actyva-pfactor 
logo actyva-p factor Ključne sestavine
 • ekstrakt iz žagoliste palme
 • olje iz konopljinih semen
 • procianidin iz pečk rdečega grozdja
 • minerali in vitamini
 • matične celice iz grozdnih jagod (losjon za ženske)
 • TEHNOLOGIJA PF COMPLEX

Dva specifična posega za zadovoljevanje drugačnih potreb moškega in ženske:

 • P FACTOR Intensive Lotion Man*
  s fitosteroli in maščobnimi kislinami omega 3 in omega 6, minerali, vitamini in antioksidanti.
 • P FACTOR Intensive Lotion Woman*
  s fitosteroli in maščobnimi kislinami omega 3 in omega 6, minerali, vitamini in antioksidanti. Formula je obogatena s matičnimi celicami iz grozdnih jagod.

*Učinkovitost in dermatološka občutljivost sta bili preizkušeni na Oddelku za farmakološko znanost Univerze v Paviji.
Statistična analiza je poudarila, da so aktivni tretmaji za moške in ženske v poskusnih pogojih, ki jih je analizirala raziskava, sposobni pomembno spremeniti gostoto lasnih mešičkov.

p factor

POTREBA
Povečano ali sezonsko izpadanje las; neobičajno izpadanje, intenzivno in/ali podaljšano izpadanje (telogen effluvium) ali plešavost (alopecia androgenetica).
REŠITEV
Regenerirati lasišče; preventiva ali normalizacija izpadanja; ohraniti zdravje in vitalnost las.

intenzivni program

POKAZATELJ
Intenzivno ali podaljšano izpadanje s predeli, kjer se lasje redčijo ali tanjšajo ob korenini; metabolne disfunkcije in/ali psihofizični stres. Progresivna izguba las na zgornjem delu glave; eventualna genetska predispozicija.

program za preventivo in vzdrževanje

POKAZATELJ
Povečano in/ali sezonsko izpadanje; upočasnjena rast. Eventualne metabolne disfunkcije ali psihofizični
stres.

kemon-actyva-P-Factor-shampoo
P FACTOR

Šampon
250/1000 ml

Globinsko, vendar nežno čisti, pri tem pa podarja prijeten občutek svežine in čistoče.
Ob redni uporabi pomaga pri regulaciji izločanja maščob in pri stimulaciji vitalnosti lasišča.
Lase pusti mehke in voljne.

Način uporabe
Nanesite na lasišče in porazdelite po vsakem delu posebej. S prsti razporedite od lasišča do konic. Masirajte s krožnimi gibi. Sperite. Po potrebi ponovite. Nanesite šampon, kot je prikazano in opisano v priročniku gibov.

 
kemon-actyva-P-Factor-scalp
P FACTOR

SCALP
150/1000 ml

Regenerativni tretma, ki na idealen način dopolnjuje programe za nego s P Factor Lotion.
Vsebuje mandljevo olje, ekstrakt ognjiča, materine dušice, aloe vere; bisabolol (eterično olje kamilice); vitamine E, PP, B6, H; provitamin B5 in mentol.
Vlaži, blaži, revitalizira lasišče in obnavlja lase.
Podarja prijeten občutek svežine in olajša česanje las, pri čemer te ohranja sijoče in svilnate.

Način uporabe
Nanesite na lasišče in porazdelite po vsakem delu posebej.
S prsti razporedite od lasišča do konic. Nanesite na lase in masirajte vsak pramen posebej. Izvršite regenerativno masažo, kot je prikazano in opisano v priročniku gibov, poglavje P Factor Scalp. Pustite delovati 5 minut, sperite in
osušite

 

kemon-actyva-P-Factor-women-lotionP FACTOR
intensive - ženski
LOSJON
6 ml x 12 kos / 50 ml

Formula je nastala za specifično nego proti izpadanju las pri ženskah in je obogatena z rastlinskimi matičnimi celicami izvlečkov semen rdečega grozdja.

Rezultati testov učinkovitosti*:

 • gostejši lasje v 63 % primerov
 • osrednje povečanje kapilarne gostosti +20,6 %
 • izboljšanje stanja alopecije v 52 % primerov
 • prijeten tretma v 79 % primerov
 • prvi rezultati vidni po 3 mesecih

* Test je bil izvršen na vzorcu 20 žensk starosti med 22 in 69 let, z alopecio androgenetico (plešavostjo) od blage do hude stopnje. Prostovoljke so izdelek uporabljale 6 mesecev vsak dan.

Način uporabe
Nanesite na čisto lasišče po kapljicah, po vsakem delu posebej in pri tem masirajte z blazinicami prstov po vsakem nanosu.
Porazdelite po celotni površini s krožnimi gibi in izvršite stimulativno masažo kot ilustrirano in opisano v priročniku gibov, poglavje P Factor Lotion.

 

kemon-actyva-P-Factor-man-lotionP FACTOR
intensive - moški
LOTION

6 ml x 12 kom / 50 ml

Formula je nastala za specifično nego proti izpadanju las pri moških.

Rezultati testov učinkovitosti*:

 • gostejši lasje v 80 % primerov
 • osrednje povečanje kapilarne gostosti +12,1 %
 • izboljšanje stanja alopecie v 10 % primerov
 • prijeten tretma v 95% primerov

* Test je bil izvršen na vzorcu 20 moških starosti od 22 do 60 let, z alopecio androgenetico (plešavostjo) od blage do hude stopnje, proti placebu. Prostovoljci so izdelek uporabljali 6 mesecev vsak dan.

Način uporabe
Nanesite na čisto lasišče po kapljicah, po vsakem delu posebej in pri tem masirajte z blazinicami prstov po vsakem nanosu.
Porazdelite po celotni površini s krožnimi gibi in izvršite stimulativno masažo, kot je prikazano in opisano v priročniku gibov, poglavje P Factor Lotion.